Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Narın faydaları ve demir eksikliği

Nefes darlığına Karayemiş

Nefes darlığına Keçiboynuzu

Okul hastalıkları için şifa reçeteleri

Osteoporozla mücadele çocuklukta başlamalı

Ostrojen meme kanseri yapmıyor

Ödemi hafife almayın

Papatya ile gelen sağlık

Pekmez, kansızlık için en iyi ilaç

Peynir suyu İLAÇ gibi

Polenler uykunuzu bölmesin

Posalı besinler kanseri önlüyor

Prostat kanseri ve domates

Prostat ve rahim kanserine lahana

Rahat bir uykunun yolları

Ruh haline göre seçilecek besinler

Sağlığımıza kuru destek

Sağlığımızın anahtarı Antioksidanlar

Sağlık için posa

Sağlık ve vitamin topu greyfurt


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Bronşit, ceviz ve zeytinyağı

Bronşit için kullanılabilecek doğal şifa reçeteleri:

* İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, süzüldükten sonra bir kaba alınır. Günde üç defa; yarımşar çay bardağı turp suyunun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ilave edilerek iyice karıştırılır ve yemeklerden önce içilir.

* Bir çay bardağı şalgam suyunun içine 2 tatlı kaşığı bal konur. 5 dakika hafif ateşte kaynatılır ve sabah-akşam sıcak sıcak içilir.

* Bir kahve kaşığı hardal tozu ile bir kahve kaşığı bal karıştırılıp yenir.

* Yarım kilo süzme bal; 10 tatlı kaşığı toz karanfil, 10 tatlı kaşığı dövülmüş anason tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş ısırgan tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş şalgam tohumu konur. Macun haline gelinceye kadar karıştırılır. Her sabah aç karnına ve gece yatarken birer kaşık yenir.

* Bir tutam gül hatmi kökü, bir çorba kaşığı anason, bir çorba kaşığı adaçayı, 50 gram meyan kökü, iki tutam çam yaprağı karıştırılır. Ufalanıncaya kadar bir havanda dövülüp bir kavanoza konur. Günde 3 defa (sabah, öğle, akşam) bu karışımdan 2 tatlı kaşığı bir su bardağı kaynak suyun içine konup 15-20 dakika süreyle demlenir. Sonra süzülerek ılık ılık içilir.

* 4 bardak suya bir çay bardağı dolusu arpa ile 2 çorba kaşığı tere tohumu ve 50 gram meyan kökü konarak 15-20 dakika kaynatılıp süzülür. Her gün 3 defa, içine bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek birer kahve fincanı içilir.

* Ayrıca, sakız gibi taze maydanoz ve nane çiğnemek de çok faydalıdır.


İyi beslen yüzün kırışmasın!
Amerikalı araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin yüzdeki kırışıklıkları önlediğini açıkladı. Peki yüzdeki kırışıklıkları ve çizgileri önlemek için neler yemeliyiz? Dünyanın ünlü sağlık kuruluşu Mayo Klinik’in kadın sağlığı uzmanları tarafından yayınlanan raporda, beslenme tarzının yüzde kırışıklıklar oluşmasıyla yakından ilgili olduğu belirtildi.

Journal of American College of Nutrition dergisinde yer alan araştırma raporunda, fazla miktarda sebze ve meyve tüketerek her gün zeytinyağlı yiyeceklere yönelenlerin, cilt sağlığını da koruyabildikleri kaydedildi.


Bu konuda Avustralya, İsveç ve Yunanistan’da 70 yaş ve üzerindeki 400 kişi üzerinde araştırma yapıldı. Koyu ve açık renkli cilde sahip olanlar da dahil, baklagiller, zeytinyağı, kuru yemiş ve besin değeri korunmuş un ile yapılmış ekmekle beslenen insanlarda ciltteki kırışıklıkların daha az olduğu tespit edildi.


Sofranızdan cevizi eksik etmeyin!..
Soğuk kış günlerinde, güne enerjik başlamak ve doymamış yağ asitlerinin zararlı etkilerini elimine etmek için sofradan cevizin eksik edilmemesi gerekiyor. Gribal enfeksiyon vakalarının arttığı bu günlerde, iyi beslenmenin önemine dikkati çeken uzmanlar da, bu açıdan özellikle sabah kahvaltılarında enerji veren cevizin bol bol tüketilmesini öneriyorlar.

Erzurum Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil, üst solunum yolları enfeksiyonundan korunmada iyi beslenmenin büyük önem taşıdığını belirtiyor. Gribal enfeksiyon vakalarında, temel olarak sıvı gıdalar ve vitamin alınmasını önerdiklerini anlatan Bozhalil, ancak hastalanmadan önce de çocukların iyi beslenmesi gerektiğini ifade ediyor. Dr. Bozhalil, çocuklarda çok sık rastlanan kansızlığın önlenmesinde, pekmezin yanı sıra demir yönünden zengin kuru meyvelerin de önemli yer tuttuğunu söyledi.

Uzmanlar, halk arasında “koz” olarak da adlandırılan cevizin, Anadolu’da üzüm, incir, dut gibi kurutulmuş meyvelerle çok sık tüketildiğini, bunun da son derece yararlı bir alışkanlık olduğunu kaydediyorlar. Cevizin sabah kahvaltısında da yendiğini, bunun özellikle çocuklara ek enerji sağladığını bildiren uzmanlar, “Ceviz doymamış yağ asitleri açısından zengin bir gıdadır. Doymuş yağların zararlı etkilerini elimine edici özelliği vardır. Enerji verir, bünyeye zarar verici bir yapısı yoktur. Bu açıdan okula giden çocuklar bol bol ceviz yemelidir” diyor.

Cevizin, kabuklu olarak satın alınması ve serin bir yerde korunması gerektiğini de kaydeden uzmanlar, “Aksi halde, yağ asitlerinde acıma olur” dediler. İç cevizin ise ancak vakumlu ambalajlarda korunabileceğini anlatan uzmanlar, bu açıdan ailelerin, kışlık cevizi kabuklu olarak almalarının daha doğru olacağını kaydediyorlar.


Saç dökülmesine zeytinyağı
Saçlardaki dökülme kimin canını sıkmaz ki!.. Başın kısmen veya tamamen açıldığını görmek şöyle dursun, düşünmek bile birçok insanın tüylerini diken diken eder. Saçlardaki aşırı dökülme, bayanlar için ise tam bir kabustur.

Peki... Evde, her an elimizin altında bulunan zeytinyağının saçınız için harika bir “besleyici” olduğunu ve dökülmeyi büyük oranda önlediğini biliyor musunuz?... Bilmeyenler öğrensin, bilenler ise yeniden hatırlamış olsun.

Yapmanız gereken çok basit: Yatmadan 10 dakika önce, saç diplerine zeytinyağı sürüp masaj yapın. Sonra bir tülbentle başınızı sarıp yatın. Sabah kalkınca katranlı sabun ve bol suyla yıkayın.


Mükemmel bir şifa kaynağı; brokoli
Bu harika sebzenin tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülüyor, kalp dolaşım hastalıklarına ise pek fazla rastlanmıyor.

Kansere karşı bizi koruyan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.

Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan ‘indole’ adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi. (05 Şubat 2002)

 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.