Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


İlaç gibi sebze Brokoli

İncir, enerji ve sağlık kaynağı

İshal ve yağlı saç bakımı

İşte kalbin dostları

Kabak ve evimizdeki kozmetikler

Kabızlık, sağlıklı cilt ve pırasa

Kadınlara özel beslenme

Kalbin düşmanı kolestrol

Kalbiniz ve hazmı kolaylaştırıcı formüller

Kanser savaşçısı Vitaminler

Kanser ve turunçgiller

Kanserden korunma rehberi

Kansere karşı domates

Kansere kırmızı darbe!

Kansere turp, kırışıklığa melisa

Kanserin düşmanı, kalbinizin dostu

Kanserle savaşan yiyecekler

Karabaş otu kansere dur diyor

Karaciğer ve böbreklerin dostu

Karpuz zayıflatıyor mu şişmanlatıyor mu?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kansere turp, kırışıklığa melisa

Türk Meme Hastalıkları ve Meme Kanseri Vakfı Başkanı Dr. Can Gürbüz; brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası ve turp gibi sebzelerin içerdikleri kimyasal maddelerin, meme kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu söyledi. Bu sebzelerde bulunan izotiyosiyanat maddesi, vücudun kanserle savaşında en önemli silahlarından biri olan “faz iki enzimleri”nin üretimini artırıyor.

Evet sevgili okuyucular, turpların besi değerini belirtmek için bir örnek vermek istiyorum. 30 gram brokoli, bir portakaldan daha fazla C vitamini, bir bardak sütten daha fazla kalsiyum ve bir dilim kepek ekmeğinden daha fazla lif içermektedir. Bu harika sebze ayrıca, zengin bir A vitamini kaynağıdır.

Türk Meme Hastalıkları ve Meme Kanseri Vakfı Başkanı Dr. Can Gürbüz; karnabahar, lahana, turp gibi sebzelerin içerdikleri zengin “izotiyosiyanat maddesi” ve “faz iki enzimleri” hakkında da şunları söylüyor: “Bu enzimler, DNA’da bozulmaya yol açarak kansere neden olan kimyasal maddelerin etkilerini önlüyor. Yapılan birçok bilimsel çalışma, turpgillerden zengin beslenmenin, meme kanseri riskini azalttığını gösteriyor.


Melisa kırışıklıkları yok ediyor
Cildin parlak, kırışıksız ve duru olması herkesin arzusudur. Bunu sağlayabilecek harika bir bitki var: MELİSA... Melisanın yaprakları ve tomurcukları, içerdikleri madensel tuzlar ve yağlar sayesinde cildi tazeler, yaşlanmasını geciktirir ve ince kırışıklıkları giderir. Halk arasında “OĞULOTU” olarak da bilinen bu şifalı bitki ile yapılacak toniği uygulamak oldukça kolay:

Bir tas kaynamış suya bir avuç melisa koyun. Bir-iki dakika kaynattıktan sonra, yüzünüzü bu suyun buharına tutun. Bu işlem 10 dakika sürdürülür. Buhardan sonra melisa ile yapılmış olan yüz toniği ile cilt yıkanır. Pamuğu toniğe batırıp bol sulu bir biçimde hafif hafif bastırarak yıkamak daha uygundur.

Yüz toniğini hazırlamak da çok kolay. Bir su bardağı ölçüsünde kaynar suya bir çorba kaşığı melisa koyun. Üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ateşten indirdikten sonra 20 dakika demlenmeye bırakın. Sonra süzün. İşte cildiniz için harika toniğiniz hazır. (26 Kasım 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.