Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


İlaç gibi sebze Brokoli

İncir, enerji ve sağlık kaynağı

İshal ve yağlı saç bakımı

İşte kalbin dostları

Kabak ve evimizdeki kozmetikler

Kabızlık, sağlıklı cilt ve pırasa

Kadınlara özel beslenme

Kalbin düşmanı kolestrol

Kalbiniz ve hazmı kolaylaştırıcı formüller

Kanser savaşçısı Vitaminler

Kanser ve turunçgiller

Kanserden korunma rehberi

Kansere karşı domates

Kansere kırmızı darbe!

Kansere turp, kırışıklığa melisa

Kanserin düşmanı, kalbinizin dostu

Kanserle savaşan yiyecekler

Karabaş otu kansere dur diyor

Karaciğer ve böbreklerin dostu

Karpuz zayıflatıyor mu şişmanlatıyor mu?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kanser ve turunçgiller

Şu anda “en ölümcül hastalıklar sıralaması”nda ilk sırada yer alan kansere çare bulmak için, tıp dünyasındaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Elde edilen her olumlu sonuç, insanları biraz daha umutlandırıyor.

Avustralya’da yapılan bir araştırma da, her gün düzenli olarak yenen bir portakalın bazı kanser türlerine yakalanma riskini yarı yarıya azalttığını ortaya koydu.

Avustralya Bilimsel ve Sanayi Araştırma Kurumu CSIRO, uzun süredir üzerinde çalıştığı araştırmada elde ettikleri ilk sonuçları açıkladı. Buna göre; portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller familyasına ait meyveleri düzenli ve dengeli olarak tüketmek, ağız, gırtlak ve mide kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.


Felç için de faydalı
Araştırmayı yürüten uzmanlar, her gün için tavsiye edilen 5 porsiyon sebze-meyvenin yanı sıra alınacak bir portakal ya da aynı familyadan bir meyvenin, felç riskini de yüzde 20 oranında azaltabildiğini belirledi.
Araştırma Kurumu uzmanlarından Katherine Baghurst, turunçgillerin içerdikleri antioksidanlarla vücudu koruduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, tümör büyümesini önlemeye ve tümör hücrelerinin normalleşmesine yardımcı olduğunu söyledi. Baghurst, diğer tüm meyveler arasında en yüksek antioksidan seviyesine portakalın sahip olduğunu da sözlerine ekledi.


Önemli tespitler
Turunçgillerin insan sağlığına faydalarını ortaya koyan 48 uluslararası araştırmayı da baz alarak yürütülen çalışmalarda, turunçgillerin kalp-damar hastalıkları, obezite ve diyabet riskini azalttığına dair de “inandırıcı deliller” bulunduğu belirtildi. Elzbieta Kurowska adlı bir başka araştırmacı da, Western Ontario Üniversitesi’nde görevliyken yaptığı deneylerde, günde çeyrek litre portakal suyu içmenin “iyi kolesterol” olarak kabul edilen HDL’yi yükselttiğini, “kötü kolesterol” olarak kabul edilen LDL’yi de düşürdüğünü tespit etmiş.


Aklınızda bulunsun

* Nezleye armut:
Nezle olduğunuzda bol bol armut yiyin. Hem nezleye iyi gelir hem de mideyi kuvvetlendirir, çarpıntıyı önler ve hazmı kolaylaştırır.


* Mide gazına:
Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar. Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz.


* Kuru cilde:
Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın.


* Şekerlilere:
Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir. 100 gramında 58 kalori bulunur. Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır.


* Öksürüğe:
Bir büyük soğanı dörde bölün ve balla birlikte orta boy bir kavanoza koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin. Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yemek kaşığı verin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir.


* Uyuyamayanlara:
Yoğun tempo, yorgunluk ve stres sebebiyle uyuyamayanlara, akşam yemeğinde bir tabak yeşil salata yemelerini tavsiye ederiz. Salatanın içindeki maddelerin rahatlatıcı özelliği bilim adamlarınca da kabul edilmiştir. (31.01.2005)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.