Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Enginarın faydaları

Eyvah ağzım kokuyor

Fast food beyni de vuruyor

Gebelikte taze balık ve astım

GÖLEVEZ bağırsak kanserine birebir

Gribe karşı bol balık yiyin

Gribin ilacı ve kuru fasulye diyeti

Grip ve bitkilerle zayıflamak

Güçlü hafıza ve saçlarınız için

Güzelleşmek isterken sağlığınızdan olmayın

Güzelliğin sırrı bitkilerde saklı

Güzelliğin yolu doğru beslenmek

Hafìzayı ve zekayı geliştiren besinler

Hangi kansere karşı hangi yiyecekler

Hardal otu, mutfakta ve eczacılıkta

Harika bir bitki Papatya

Hava değişimleri bronşiti tetikliyor

Havuç kanser riskini azaltıyor

Her gün bir avuç çağla kanserden koruyor

Hiperaktif öğrenciye dikkat


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Güzelleşmek isterken sağlığınızdan olmayın

Herkes güzel görünmek, sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak ister. Bunu elde etmenin en kestirme yolu ise makyajdır. Ancak, çok sık ve aşırı makyaj uygulamaları sadece cilt sağlığımız açısından değil, genel vücut sağlığımız açısından da olumsuzlar doğurmaktadır. Çünkü; kozmetik ürünlerin üretiminde kullanılan kimyasal maddelerden bin 800’ünün vücutta çeşitli hastalıklara sebep olduğu tespit edildi.

İnsan sağlığı açısından ürkütücü sonuçlar ortaya çıkaran bu önemli araştırma ABD Ulusal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi. Kozmetik ürünlerin üretiminde kullanılan 2 bin 983 kimyasal madde üzerinde uzun yıllar devam eden araştırmanın sonuçlarına göre; bu maddelerden bin 800’ü zararlı kimyasallar içeriyor ve sadece cilt sağlığımızı değil, genel vücut sağlığımızı da olumsuz yönde etkiliyor, hatta tedavisi güç rahatsızlıklara yol açıyor.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün elde ettiği bulgular oldukça ürkütücü. Çünkü bu zararlı kozmetikler; kanserden, alerjik reaksiyonlara, zehirlenmelerden ve doğum kusurlarına kadar çok çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor.

İşte ürkütücü sonuçlardan bazıları:

* Kozmetik ürünlerde kullanılan 2 bin 983 kimyasal maddeden bin 828’inin zararlı içerikler taşıdığı tesbit edildi.

* Bu maddelerden 774’ü yüksek derecede zehirlenmelere, 146’sı tümörlere, 218’i üreme bozukluğuna, 314’ü biyolojik mutasyona ve 376’sı ise deri ve göz rahatsızlıklarına sebep oluyor.

Araştırmada, bütün bu risklerden arınmanın en kolay yolunun ise, güzelleşmek için doğal ve bitkisel yöntemleri kullanmaktan geçtiği vurgulanıyor.


Soğuk günler için...

Canlandırıcı maskeler
Bu soğuk kış günlerinde, bahar ışıltıları saçan pırıl pırıl bir cilde sahip olmak istiyorsanız, canlandırıcı maskelere başvurabilirsiniz. Bu maskeler sayesinde yüzünüzün su, nem ve krem gibi ihtiyaçları karşılanacağı için, ayrıca kozmetik ürünler kullanmanıza da gerek kalmayacaktır. Üstelik cildiniz ışıl ışıl olacaktır. İşte evdeki malzemeleri kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz harika cilt bakım maskeleri:


Canlı bir cilt için:
Bir havucu sıkın. Bir adet muzu da ezerek havuç suyuna ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletin. Sonra yıkayın. Ya da bir yumurtanın akını iyice çırpın, içine bir tatlı kaşığı bal katıp iyice karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin, sonra yıkayın.


Nem maskesi:
Bir yumurtanın sarısı, bir çorba kaşığı yağsız süt tozu ve 1.5 tatlı kaşığı balı karıştırın. Karışım krem kıvamına gelince, boyun ve yüze sürün. 15-20 dakika sonra, önce ılık, ardından da soğuk suyla yıkayın. Cildiniz kuruysa bu maskeyle onu nemlendirebilirsiniz.


Kırışıklara:
Bir yumurtanın akı, bir küçük boy salatalık ve bir tatlı kaşığı taze krema, bulamaç haline getirilir. Karışım, kırışıklıkların üzerine sürülür, 20 dakika sonra ılık maden suyuyla temizlenir.


Denge maskesi:
Bir elmayı rendeleyin, az miktarda süt ile pişirin. Ilık olarak göz çevresi hariç yüze ve boyuna sürün. Kuruyunca ılık su ile yıkayın. Daha sonra gül suyu sürüp hafif bir masaj yapın. Cildiniz normal bir ciltse bu bakım sizin için idealdir.


Yağlı ciltler için:
Bir çorba kaşığı kil, bir olgun domates ile karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Yüze sürülür. 20 dakika bekletip sonra ılık suyla yıkanır. Ya da, bir çorba kaşığı süzme yoğurt, bir çorba kaşığı kil ile karıştırılır. Karışım yüze sürülür. 20 dakika bekledikten sonra yıkanır. (03.01.2005)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.