Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Enginarın faydaları

Eyvah ağzım kokuyor

Fast food beyni de vuruyor

Gebelikte taze balık ve astım

GÖLEVEZ bağırsak kanserine birebir

Gribe karşı bol balık yiyin

Gribin ilacı ve kuru fasulye diyeti

Grip ve bitkilerle zayıflamak

Güçlü hafıza ve saçlarınız için

Güzelleşmek isterken sağlığınızdan olmayın

Güzelliğin sırrı bitkilerde saklı

Güzelliğin yolu doğru beslenmek

Hafìzayı ve zekayı geliştiren besinler

Hangi kansere karşı hangi yiyecekler

Hardal otu, mutfakta ve eczacılıkta

Harika bir bitki Papatya

Hava değişimleri bronşiti tetikliyor

Havuç kanser riskini azaltıyor

Her gün bir avuç çağla kanserden koruyor

Hiperaktif öğrenciye dikkat


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Gribin ilacı ve kuru fasulye diyeti

C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerin yanı sıra soğan, turp ve balla hazırlayacağınız harika formül sizi gripten kurtaracaktır.

Mevsim olarak gribin, soğuk algınlığının kol gezdiği günlerde bulunuyoruz. Havaların sürekli değişkenlik göstermesi, gribe yakalanma riskini de artırıyor. Bu sebeple gazete ve televizyonlarda, gribe yakalanmamanın yolları veya yakalandıktan sonra bir an önce hastalıktan kurtulmak için alınabilecek tedbirler konusunda sık sık haberler ve uyarılar yer alıyor. Uyarıcılar kervanına bu hafta biz de katılalım dedik...

Sonbahar ve kış aylarında salgınlara yol açan grip bir enfeksiyon rahatsızlığıdır. Hastayı yatağa düşürecek şiddette şikayetlerle seyreden grip, 40 dereceye varan yüksek ateş, genel vücut kırgınlığı, şiddetli bel, eklem, kas ve baş ağrılarına yol açar, aşırı derecede halsizliğe sebep olur. Bunun yanı sıra burun tıkanıklığı olmadan akıntı ile kuru ve uzun süreli öksürük görülebilir. Bu özellikleri sebebiyle halk arasında “paçavra hastalığı” da denen grip; hasta kişilerin bulunduğu ortamlarda hapşırma, öksürme, öpüşme veya tokalaşma gibi elle temas sonrasında kolaylıkla bulaşabilir.


Nasıl tedavi edilir?
Grip tedavisinde asıl olan yatak istirahati ve ortaya çıkan şikayetleri azaltmaya yönelik destekleyici tedavilerdir. 3-4 gün evden çıkmadan dinlenilmeli, ateş düşürücü ilaçlarla birlikte bol miktarda sıvı gıda ve su alınmalı. Uzmanlara göre; grip ve benzeri hastalıklarda antibiyotiklerin fazla bir faydası yoktur. Gripten korunmak için kalabalık ve havasız ortamlardan uzak kalmak gerekir. Aşırı yorgunluk, alkol ve sigara da hastalığa davetiye çıkarabilir. C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerden bol yemek, temiz havada egzersiz yapmak vücudun direncini artırır. Ayrıca şifalı bitkilerle hazırlanmış formüllerden de yararlanılabilir.


Mükemmel bir formül
Bu formüllerden biri de Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm eski Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer’in “gripten kurtulmak için birebir” dediği formül...

Soğan, turp ve balla yapılan bu harika formülün hazırlanması da oldukça kolay:
“Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup yarım saat bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım, sıkılıp süzülerek ayrı bir kaba alındıktan sonra serin bir yerde saklanmalı. Bu sudan hergün, öğle ve akşam yemeklerinden sonra ve yatarken ikişer kaşık içilmeli.

Karışımın süzüldükten sonra geriye kalan posa bölümü ekmeğe sürülerek de yenilebilir. Bu işlem birkaç gün tekrarlandığında grip rahatsızlığı tamamen ortadan kalkar. Eğer bu karışım hastalığa yakalanmadan önce kullanılırsa o kişinin gribe yakalanma ihtimali yok olur.”

Prof. Özer, solunum yolları hastalıklarının yoğun olduğu bu dönemde, baharatlı bitkiler (eterik yağ içeren, roka, yabani hardal, turp ve turp yaprağı, kır teresi, soğan, nane, limon ve maydanoz) gibi yiyeceklerin de bol bol tüketilmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.


Kuru fasulye diyeti
Bu hafta ajanslara düşen ilginç bir diyet haberini de köşemize alıyoruz:
İngiltere’nin Suffolk bölgesinde 28 yaşında bir marangoz, 6 ay süreyle uyguladığı “kuru fasulye diyeti”yle 38 kilo verdi. Haverhill kentinde yaşayan James Skeates, günde en az iki büyük konserve (yaklaşık 700- 800 gram) kuru fasulye yiyerek 133 kilodan 95 kiloya inmeyi başardı.

Skeates, yerel bir zayıflama kuruluşunun tavsiyesi ile mart ayında başladığı ve aç kalmadan ayda ortalama 6-7 kilo vererek hedef kilosuna ulaştı. Günde iki büyük kutu kuru fasulye açtığını, bunları işte ve evde fırınlanmış kabuklu patates, kepekli ekmek ve makarna ile yediğini belirten genç marangoz, “Hiç aç kalmadım, ama kilo vermeye devam ettim. Sürekli kuru fasulye yemek bende bir probleme sebep olmadı, ancak kısa süre önce biraz gaz sıkıntısı çektim” diye konuştu.


Pratik çözümler

Migrene; defne yaprağı, oğulotu ve fesleğen

2 su bardağı ölçüsünde kaynak suyun içine birer tatlı kaşığı hafif ezdirilmiş defne yaprağı, oğulotu ve fesleğen koyarak 15 dakika demleyin. Süzdükten sonra ılık olarak yudum yudum ve yavaş yavaş için. Şeker hastalığı olmayanlar bunu bir kaşık bal ile tatlandırabilirler.

Günde 2-3 bardak içebilirsiniz. Ancak düzenli olarak en az 1 ay devam etmelisiniz. Gün içerisinde çay kahve yerine adaçayı, ıhlamur, oğulotu gibi bitki çayları içilmesi faydalıdır.


Ülsere; civanperçemi, kantaron ve kudret narı
3 su bardağı kaynak suya birer tatlı kaşığı ezilmiş veya toz halinde civanperçemi, meyan kökü ve kantaron otu koyarak 20 dakika demleyin. Süzdükten sonra sabah, öğlen ve akşam aç iken birer su bardağı için.

Ayrıca; günde 1 defa aç iken bir kaşık ince ince doğranmış kudret narı yenilecek veya su ile içilecek. Buna da düzenli olarak 1 ay devam edilmelidir. (18 Kasım 2007)

 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.