Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kavun, karpuz ve doğal maskeler

Kayışkıran otunu bilir misiniz?

Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Kemik erimesi erkekleri de vuruyor

Kemik erimesine kalsiyum kalkanı

Kepekli ekmek kanser düşmanı

Kestane kebap ve yüksek tansiyon

Keten tohumu şifa kaynağıdır

Kırışıklıklar ve prostat

Kırmızı biberin faydaları ve Alzheimer

Kış günlerinde gerekli şifalı bitkiler

Kış meyveleri direnci artırıyor

Kış meyvelerinin sarı sultanı Ayva

Kirazın faydaları

Kireçlenmeye dikkat

Kolestrol tehdidi

Kolestrol ve cildi soğuktan korumak

Kolestrolün ilacı ceviz

Kurtuluş kabak çekirdeğinde

Kuru fasulye, kalp ve damarların dostu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kanserle savaşan yiyecekler

Geçen hafta, sayfamızda “Kanser savaşçısı vitaminler” başlığı ile yer alan haberde, hangi vitaminlerin hangi kanser hastalığına karşı etkili olduğunu yazmıştık. Bu hafta da Amerikalı ünlü kanser uzmanı ve tıp yazarı Dr. Maggie Greenwood-Robinson’ın kaleme aldığı “Kanserle Savaşan Yiyecekler” adlı kitabında yer alan listeyi yayınlamak istiyoruz.

Dr. Robinson’ın kitabında; bütün kanser türlerinin yüzde 70’inin kötü beslenmeyle bağlantılı olduğu, sağlıklı diyet ve beslenmeyle kansere yakalanma oranının düşürülebileceği vurgulanıyor. Ayrıca, Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü tarafından bu ölümcül hastalığın beslenme ile ilişkisi üzerine yapılan araştırmaların sonuçlarına da yer veriliyor. Kansere karşı en koruyucu sebze ve meyvelerin; havuç, soğan, sarımsak, brokoli, yeşil yapraklılar, domates, narenciye ve baklagiller olduğu belirtilen kitapta şu ilgi çekici ifadeye de yer veriliyor: Gelecekte kanserle savaş, ‘harika haplar’ yerine diyetsel ayarlamalarla yürütülecek.


İşte harika liste...
Dr. Robinson, kitabında; hangi kanser türüne karşı hangi yiyeceklerin daha yararlı olduğunu şöyle sıralıyor:

* Mesane kanseri:
Sarımsak, yeşil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, çay (yeşil ya da siyah), sarı-turuncu sebzeler, yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri.


* Göğüs kanseri:

Yüzde 1 yağlı süt, elma, buğday kepeği, Brezilya fındığı, baklagiller ve fasulyeler, brokoli, Brüksel lahanası, küçük mantarlar, lahana, havuç ve havuç suyu, kiraz, vişne, yağlı balık (somon, ton), keten tohumu, keten tohumu yağı, sarımsak, kök lahana, düşük yağlı süt ürünleri, kabuklu yemişler, kırmızı turp, soya ürünleri, ıspanak, tam tahıllar, sarı-turuncu sebzeler, yoğurt.


* Kolon kanseri:

Fındık, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, sap kereviz, yağlı balıklar, sarımsak, üzüm ve üzüm suyu, kara lahana, baklagiller, kıvırcık, düşük yağlı süt ürünleri, kabuklu yemişler, yulaf kepeği, tam tahıllar, yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri.


* Yemek borusu kanseri:
Yeşil çay, domates, domates ürünleri.


* Mide kanseri:
Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, bakla, sarımsak, yeşil çay, kara lahana, soğan, portakal ve diğer narenciye meyveleri, domates ve domates ürünleri, tam tahıllar.


* Akciğer kanseri:
Brezilya fındığı, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç ve diğer sarı turuncu sebzeler, karnabahar, acı biber, kara lahana, düşük yağlı süt ürünleri (kaymağı alınmış süt hariç), soğan, portakal, ıspanak, diğer yeşil yapraklı sebzeler, domates ve domates ürünleri.


* Yumurtalık kanseri:
Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, kara lahana ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, sarı-turuncu sebzeler.


* Pankreas kanseri:
Baklagiller, çay, domates ve domates ürünleri.


* Prostat kanseri:
Fındık, Brüksel lahanası, brokoli, lahana, kanola yağı, karnabahar, kara lahana, az yağlı süt ürünleri, kabak çekirdeği, zeytinyağı, fıstık yağı, soya ürünleri, domates ve domates ürünleri.


* Karaciğer kanseri:
Sarımsak, yeşil çay.


Cilt temizliği için taze maya
Yüzünüzde hatta sırtınızda oluşan siyah noktalar ve sivilceler canınızı mı sıkıyor? Bir parça taze maya ile bu sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz. Mayayı bir tas sıcak suya koyup eritin ve kabarmaya bırakın. Kabardıktan sonra elde ettiğiniz karışımı yüzünüzde ve sırtınızdaki problemli bölgelere sürün.

Cildinizin bu karışımı iyice çekmesi için 20-30 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bunu 2-3 günde bir uyguladığınızda, kısa bir süre sonra pürüzsüz, parlak ve canlı bir cilde kavuştuğunuzu göreceksiniz.


Kulak akıntısına zeytin yaprağı
Kulak akıntısı, dış veya ortakulak iltihabından kaynaklanır. Akıntı azsa; dışkulak iltihabı; koyu sarıysa, ortakulak iltihabı düşünülür. Mastoid iltihabının sebep olduğu akıntı ise, krem kıvamında olup, çoktur. Kulaktan kanlı akıntı gelmesi; kulak zarının delinmiş olması veya kafatası kırığından kaynaklanabilir. Doktora başvurmak gerekir. İltihabın sebep olduğu kulak akıntılarının tedavisinde aşağıdaki reçeteler uygulanabilir.

* 1 avuç taze zeytin yaprağının ezilerek suyu çıkarılır. Üzerine, 1 kahve kaşığı süzme bal konup, iyice karıştırılır. Kulağa; günde 3 kere, birer damla konur.

* Kulağa; günde 2 kere, birer damla saf sirke damlatılır.

* Günde 2 kere, üçer damla papatya yağı damlatmak da faydalıdır. (02 Mart 2008)

 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.