Şeker hastalığına KUDRET NARI

Mide ve barsak ülserine karşı dahilen; yara, çıban ve ekzemalarda ise haricen kullanılan kudret narının şeker için de çözüm olduğu belirtildi

Günümüzde beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve fast-food kültürünün giderek yaygınlaşması ile birlikte hızla artan şeker hastalığı, diğer adıyla diyabet, insanlık için bir tehdit haline geldi. Dünyada yaklaşık 500 milyon, ülkemizde ise 5 milyon şeker hastası bulunduğu tahmin ediliyor. Bu sayılar hızla artmaktadır. 20 yıl öncesinde ülkemizde 1 milyon olan şeker hastası sayısı günümüzde 5’e katlanmmıştır. Tedbir alınmazsa, önümüzdeki 5-10 yıl içinde şekerli hasta sayısının 10 milyonu aşacağından endişe ediliyor.

TAHRİBATA DİKKAT!
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, diyabetin, vücuttaki tüm organlara zarar veren bir hastalık olduğunu, fakat tehlikenin boyutları bilinmediği için insanların ancak hastalık kapıyı çaldıktan sonra tedbir almaya başladığını belirtiyor. Şeker hastalığında tedavi sürecinin çok önemli olduğunu, aksi takdirde organlarda tahribatın kaçınılmaz olduğunu belirten Nefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof. Dr. Türk, birçok hastalıkta olduğu gibi şeker için de doğada sayısız şifa kaynakları bulunduğunu ifade ediyor:
“Mesela; geleneksel Çin tıbbında çok yaygın olarak şeker hastalığının tedavisinde kullanılan kudret narından elde edilen ekstrenin şekeri düzenlediği, modern tıp tarafından da kabul edildi. Bu çalışmanın sonuçları Mart ayında ‘The International Journal Chemistry & Biology’ isimli dergide yayınlandı. Habere göre; kudret narında şekeri düzenleyen dört farklı madde tespit edildi. Bu maddeler sayesinde kudret narı, hastalığa karşı, mevcut şeker ilaçlarına benzer bir etki sağlıyor. Kudret narının şeker ilaçlarının aksine, bilinen olumsuz bir yan etkisinin olmaması da büyük bir avantaj.”

SİYAH ÜZÜM KABUĞU
Prof. Dr. Süleyman Türk, siyah üzüm kabuğunun da organları şekerin tahribatından koruduğunu belirtiyor. “Peninsula Medical School” araştırmacıları tarafından yapılan çalışmanın sonuçları “Diabetes, Obesity and Metabolism” dergisinin son sayısında yayınlanmış.

Siyah üzümün kabuğunda bol miktarda bulunan “resveratrol” isimli maddenin yüksek şeker sebebiyle tahrip olan damarları bu tahribattan koruduğunun tespit edildiğini ifade eden Prof. Dr. Türk “Yüksek şeker, damar hücrelerini tahrip ederek organlarda hasara yol açıyor.

Bu şekilde kalp, böbrek, beyin, göz ve sinir sisteminde yetersizlikler oluşuyor. Böbrekte oluşan hasar sebebiyle hastalar diyalize girmek zorunda kalıyor. Kalp damarlarındaki hasar koroner by-pass olmaya yol açıyor. Beyin damarlarındaki hasar beyin kanamasına ve felçlere, gözdeki tahribat da körlüğe sebep olmaktadır” diyor.

“Resveratrol” isimli maddenin üzüm kabuğu dışında kuruyemiş, yer fıstığı ve bazı tohumlarda da bol miktarda bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Türk, hastalıkların şifasının da doğada bulunduğunu, bilim adamlarının bunları bulmak için gayret gösterdiklerini belirtiyor.

OT DEYİP GEÇMEYİN

Böbrek dostu harika bitki
KAYIŞKIRAN

Bazı bölgelerde “eşek otu” diye de isimlendirilen kayışkıran, boş arazilerde ve kurak yerlerde yetişen 30-60 santim boyunda dikenli bir bitkidir. Yaprakları kısa saplıdır. Çiçekleri pembedir. Meyveleri küçüktür. Köklerinde tanen, sakkaroz, zamk, uçucu ve sabit yağ, spinosin ve ononin maddeleri vardır. Kökleri kullanılır. Faydalarına gelince: Terletir ve idrar söktürür. Vücuda rahatlık verir. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardım eder. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir. Boğaz ağrılarını geçirir.

Sinirleri yatıştırmak için
KEDİ OTU
Yurdumuzda büyük yapraklı kedi otu, küçük kedi otu ve dağ kedi otu gibi türleri de bulunmaktadır. Tıbbi kedi otu, öneminden ötürü kültür bitkisi olarak da yetiştirilir. Meyveleri küçük ve tüylüdür. Kedi otunun faydaları şunlar: Sinirleri teskin eder. Ateş düşürür, spazm çözer. Sinirsel baş ağrılarını, sinirsel çarpıntıları teskin eder. Kedi otunun kökünden elde edilen kedi otu esansı epilepside kullanılır. Baş dönmesi, taşıt tutması ve heyecanlanma hallerinde kullanılır.

AKLINIZDA BULUNSUN
Koyu saçlara doğal ışıltı
Yarım çay fincanı zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derinize ovarak ve tarayarak yedirin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçlarınızın ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlayacaktır.

Acı biber kanser düşmanı
Texas Üniversitesi Anderson Kanser Merkezi’nde yapılan araştırmada, acı biberde bulunan ve “Kapsaisin” adlı maddenin benzeri olan “Resiniferatoxin”in, insan derisinde oluşan kanser hücrelerinin büyük bölümünü öldürebildiği gözlendi. ABD Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yayınlanan Journal adlı dergide yer alan araştırmayı yöneten Dr. Reuben Lotan, yeni araştırmalar yapılarak, ileride, acı biberde bulunan “kapsaisin”in “yama” şeklinde deri kanseri tedavisinde kullanılabileceğini de kaydetti. (13 Nisan 2008)


www.ailevekedin.com