Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Üzüm; tek başına eczane gibi

Variste beslenmeye dikkat

Vitamin deposu Kapari

Vitamin deposu otlar

Vitaminlerle kendinizi zehirlemeyin!

Vücudun yazlık bakımı ve sivilceler

Vücut ağrılarına tabii çözümler

Yaban marulu ve faydaları

Yaban mersini, tarçın ve bal

Yaramaz çocuklar ve sindirim problemi

Yaşlılar için tabii doping

Yaşlılıkta beyne böğürtlen dopingi

Yavşan otu şekeri düşürüyor

Yaz meyvelerinin kıymetini bilin

Yaz zatürresine dikkat

Yazın çocuğunuzu cilt kanserinden koruyun

Yeşil çay ve doğal maskeler

Yılan sokmasına dikkat

Yoğurt alerjiye dur diyor

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Baş ağrısı ve egzama

Milyonlarca insanın zaman zaman yakalandığı ve kaçamadığı baş ağrısı, tıbbın yeni keşfettiği yepyeni bir yönteme yenik düştü...

Çeşit çeşit baş ağrısından söz eden bilim adamları, vitaminlerle bu illetin üstesinden gelinebileceğini belirtiyorlar. Başınız çatlarcasına ağrırsa B1 vitamini sizin için “can kurtaran” olacaktır.

Bu vitaminin hangi besinlerde bulunduğunu mu merak ediyorsunuz? İşte bunların listesi:
Tahıl kabukları, taze meyve sebzeler, tahıl özleri, çiğ karaciğer, yumurta sarısı, mercimek unu, bezelye, portakal, limon, kestane, pancar, pazı, kuru, incir, havuç, hindiba, kuru üzüm, turp yaprağı, erik kurusu, ıspanak, kuzukulağı, ekmek, maydanoz, muz, lahana, kereviz, kasaplık hayvanların yürekleri ve elmada bulunur.

Portakal, limon, kivi, maydanoz, biber gibi gıdalarda bulunan C vitamini ile muz avokado ve ıspanakta bulunan B6 vitamini de baş ağrıları için iyi bir karışım. Psikolojik sebeplerle oluşan baş ağrılarına karşı ise balık, tavuk, patates gibi gıdalarda bol bol bulunan B3 vitamini son derece yararlı. Hava şartlarından
kaynaklanan baş ağrılarının kurtarıcısı is B5 vitamini.


Egzamaya kudret narı
Halk arasında mayasıl diye bilinen egzama, derinin kaşıntı ile birlikte sulanması şeklinde meydana gelen bir tür iltihaptır. Tıp dilinde “Erythema pernio” denir. Kaşıntı ve kızartı ile ortaya çıkar. Egzamanın farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Bu sebepler. ruhsal olabileceği gibi alerjik tepkiler veya deriyi tahriş eden maddeler de olabilir. Bazı kimselerde ise irsidir.

Egzama, vücudun hemen hemen her yerinde görülebilir ve bulundukları yere göre isimlendirilirler. Egzamanın tedavisinde en etkili ilaçlardan biri kudret narıdır.

Tedavinin ilk şartı strese girmemek ve egzamalı olan yerleri kaşımamaktır. Ayrıca, su ve sabunlu sudan olduğu kadar uzak kalmak gerektiği de öne sürülmektedir. Su yerine permanganatlı su veya rivanollu su kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu arada perhizi de ihmal etmemek gerekmektedir. Acılı, baharatlı ve yağlı kızartma gibi yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Ayrıca, tedaviye yardımcı olmak maksadı ile aşağıdaki reçetelerden de istifade edilebilir:

* Yarım litrelik bir şişe zeytinyağına, bir adet kudret narı konur. Güneş gören bir yerde eriyinceye kadar bekletilir. Kullanmadan önce iyice karıştırılıp, egzamalı yerlere sabah akşam sürülür. Kudret narından yapılan bu ilaç baharatçı ve aktarlarda hazır olarak satılmaktadır.

* 1 kahve fincanı sirkeye batırılan kuru erikler egzamalı yerlere sürülür.

* 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağına 2 tatlı kaşığı kına konur. Merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Günde bir defa egzamalı yerlere sürülür.

* Yarım litre suyun içine 5 tutam mayasılotu konur. 15 dakika kaynatılıp süzülür. Günde bir çay bardağı içilir . Aynı uygulamaya bir hafta devam edilir. (30 Nisan 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.