Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Sağlıklı yaşamak için

Sarımsağın faydası saymakla bitmez

Sebzeleri karıştır kanserden korun

Sıkı giyinmek ve prostatın ilacı

Sınav stresi ve renk körlüğü

Sırt ağrısı için altın öğütler

Sindirim ve solunum sisteminin dostu

Soğanın faydaları

Soğuk algınlığına karşı 'bitki kalkanı'

Soğuk günlerin sıcak dostu SALEP

Soğuk günlerin sıcak ilacı Adaçayı

Soya gibisi yok

Soya ve sedef hastalığı

Stres için faydalı besinler

Şeftalinin faydaları ve yaz ishali

Şeker hastalığına KUDRET NARI

Şifa kaynağı Bakla

Şifa kaynağı Nar

Uykusuzluğa karşı harika formüller

Ülser ve gastritin ilacı Kudret Narı


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Ülser ve gastritin ilacı Kudret Narı

Halk arasında “karın ağrısı” olarak da isimlendirilen mide ağrılarının sebebi genel olarak gastrit ve ülserdir. Bazen mide boşalınca, bazen de bir-iki lokma bir şey yer yemez başlayan mide ağrıları zaman zaman öyle şiddetli olur ki insan canından bezer. Özellikle içinde bulunduğumuz aylarda ve ilkbaharda mide rahatsızlıkları, çok rahatsız edici bir hal alır. Ağrılar artar, hatta kanamalar meydana gelebilir.

Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını en iyi ilâcı kudret narıdır. Bahçelerde yetişen kudret narı, genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında meyve veren bir bitkidir. 10-20 santim boyunda, geniş bir mekik şeklindeki meyvelerin üzerleri pürüzlüdür. Önceleri yeşil olan bu meyveler olgunlaşınca sarı veya turuncu bir renge dönüşür. Mide ülserine karşı çok iyi bir ilaç olan kudret narını kendiniz de hazırlayabilirsiniz: Bir adet olgunlaşmış kudret narını, küçük parçalar halinde doğrayıp yarım litrelik bir şişeye koyun. Üzerini de zeytinyağı ile doldurduktan sonra şişeyi güneşe bırakın. Birkaç hafta içinde kudret narları yumuşayarak pelte haline gelir. Artık mide ilacınız hazır demektir. Bu karışım, baharatçı ve aktarlarda, şişeler içinde hazır olarak da satılmaktadır.

Her sabah, şişeyi hafifçe çalkalayıp durulduktan sonra aç karnına bundan bir yemek kaşığı içilir ve mümkünse yarım saat kadar sırt üstü hareketsiz yatılır. İçtikten yarım saat sonrasına kadar hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir. Daha çabuk iyileşmek için, aynı şartlarda günde üç defaya kadar bu kür tekrarlanabilir. Bu tedavi bağırsaklardaki iltihap ve yaralarla bâsur için de kullanılabilir ve çok faydalıdır.
Ayrıca kudret narı ile hazırlanan bu ilâç; mayasıl, egzama ve ciltteki yaralar için de çok faydalıdır. Bu yağdan sabah akşam doğrudan yaranın üzerine sürülünce, birkaç gün içinde yara iyileşir. Polen, arısütü, bal, civanperçemi, kantaron otu ve meyan kökü ile zenginleştirilerek hazırlanmış kudret narı karışımları aktar, baharatçı ve bazı eczanelerde satılmaktadır. Bu karışımlar da; ülser, gastrit, mide şişkinliği, kalın bağırsak yaraları ve iltihapları ve mide yanması gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları ile hemoroit ve makat hastalıklarında yararlıdır, Ayrıca egzama, yara ve çıban gibi cilt rahatsızlıklarında haricen merhem şeklinde kullanılabilir.


Havuç denen harika sebze
Günümüzde senenin her mevsiminde bulabildiğimiz havuç, harika bir sebzedir. Neden mi?.. Aşağıdaki satırları okuduğunuz zaman siz de bize hak vereceksiniz...

Harvard Üniversitesi’nin araştırmalarına göre; haftada beş kere yendiği takdirde kadınlarda kalp enfarktüsünü ve felç tehlikesini yüzde 70 oranında azaltıyor. Günde iki havuç, kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azaltıyor. Her gün yenen bir havuç da akciğer kanserine yakalanma tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki beta-karoten, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından gözleri koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak kanamalarını önlüyor, kansızlığı gideriyor, anne sütünü arttırıyor, yüz ve boyun kırışıklıklarını gideriyor, idrar ve bağırsak gazlarını söktürüyor, ülser şikayetlerini gideriyor. Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Havuçtaki beta-karoten, kansere sebep olan serbest radikalları durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.


Kahvaltı masanızdan yumurta eksik olmasın
Yumurtanın ne kadar değerli bir besin maddesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Beslenme uzmanları, yumurtanın en kaliteli proteine sahip gıda maddesi olduğunu sık sık tekrarlıyorlar. Ancak kahvaltıda yumurta tüketmenin, vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını hiç duymuş muydunuz?

Evet, yumurtanın sağlıklı hayat için gerekli A, B, D ve E grubu vitaminler başta olmak üzere dışarıdan alınması gerekli ‘elzem amino asitler’ açısından da son derece zengin bir besin maddesi olduğunu belirten İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayan yumurtanın önemini şu cümlelerle anlatıyor:
“Beynin gelişiminde önemli rol oynayan yumurtanın faydaları saymakla bitmez. ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta yemenin vücut yağının yakılmasında çok etkili olduğu belirlendi. Yağsız kas kitlesinin korunmasına yardımcı olan ‘lösin’ amino asidinin zengin bir kaynağı olan yumurta, vücut yağının yakılmasında önemli rol oynuyor.”


3 saat rejimi
ABD’li sağlık uzmanı Jorge Cruise’un yeni kitabı ‘3 saat rejimi’ karmaşık diyetlerden bıkanlara yeni bir yaklaşım sunuyor.

Beslenme uzmanları arasında yıllardır sürmekte olan “günde üç öğün mü, yoksa altı küçük öğün mü yemeli” tartışması devam ederken, ABD’li sağlık uzmanı Jorge Cruise’un yeni kitabı ‘3 saat rejimi’ karmaşık diyetlerden bıkanlara yeni bir yaklaşım sunuyor.

Jorge Cruise kitabında dört noktalı bir formül sunarak rejim konusunda yeni bir alternatif oluşturuyor:

* Yataktan kalktıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapın

* Üç saat içerisinde yeniden yemek yiyin

* Daha sonra üç saatlik aralıklar ile gün boyunca öğün yapın

* Yatmadan üç saat önce, mutlaka yemek yemeyi bırakın.

Cruise, ne yiyeceğinize ise sizin karar vermenizi istiyor. Ancak kendi mantığınıza göre sağlıklı seçenekler yapmalı, kızartmalardan uzak durmalı, mümkün olduğu kadar un, şeker ve katı yağ içeren gıdalardan kaçınmalısınız. Cruise göre, ne kadar doğala yakın işlenmemiş yiyecekler yerseniz o kadar sağlıklı olursunuz. (07.11.2005)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.