Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kuzukulağı ve cildinize göre bakım

Lahananın bilinmeyen faydaları

Limonun faydaları

Makarna ile kilo verin

Maydanozun faydaları

Melissa çayı iç rahat uyu

Meme kanserini lif ve posayla önleyin

Meyve ne zaman yenir

Meyve ve sebze suyu

Mısırın faydaları ve renkli lens

Mısırın püskülü ve yaban çileği

Mide gazlarından bitkilerle kurtulun

Mide kanseri ve saçlarda dökülme

Mide şişkinliği ve bulantı

Mide ve bağırsak gazının ilacı Tarçın

Muşmula ve Selülitler

Mutfağımızdaki doktor Kekik

Mutluluk veren besinler

Nanenin faydaları

Nar, bol salata ve maskeli güzellik


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Muşmula ve Selülitler

Başta Kuzey Anadolu ve Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde yetişen, ancak tüketimi fazla olmayan muşmula, böbrek ve sindirim sistemi rahatsızlıkları için mükemmel bir ilaçtır. Ayrıca kan dolaşımını düzenler ve sinir sistemini güçlendirir.

Bazı yörelerde “döngel” ve “beşbıyık” olarak da bilinen muşmulanın sertken mayhoş olan meyvesi olgunlaştığında tatlanır.

Çeşitli şekerler, organik asitler, pektin maddeleri, karoten ve bol miktarda C vitamini içeren bu meyveler, böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Muşmulanın yaprakları kaynatılıp içildiğinde ise şeker hastalığına iyi gelir.

Çok faydalı bir meyve
Bakın, değerini fazla bilmediğimiz muşmulanın faydaları konusunda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz neler söylüyor:
“Muşmula, bağırsakların düzenli ve iyi çalışmasını sağlar. Meyveleri suda pişirilip demlendikten sonra içilince, ishal ve dizanteri hastalıklarına iyi gelir. Rahim iltihaplarının ve böbrek rahatsızlıkları ile mide-bağırsak hastalıklarının tedavisine yardımcı olan muşmula, gaz giderici olarak da çok faydalıdır. Ayrıca kan dolaşımını düzenler, sinir sistemini güçlendirir. Muşmula ana karnındaki ceninin düşmesini de önlemektedir. Yapraklarıyla yapılan çay şeker hastalığına karşı birebir. Çekirdekleri idrar artırıcı özelliğe sahiptir. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesinde faydalı olur.”


Faydalı formüller

* Selülitlerden kurtulmanın yolu
Malzeme: Rezene, anason, biberiye...
Cildinizde oluşan portakal kabuğu görünümlü selülitler canınıza tak ettiyse çok kolay hazırlanan bir karışımla bunlardan kurtulabilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre sıcak suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Bu karışımı düzenli olarak bir süre kullandıktan sonra selülitlerinizin yok olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığını göreceksiniz.

* Sivilcelere karnabahar
Malzeme: Karnabahar, zeytinyağı...
2-3 adet karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, sivilceli bölgelerin üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu karışımı haftada bir ya da iki kez uygulayın.

* Kuru ciltlere sütlü çözüm
Malzeme: Süt, tuz, bal...
Boş bir plastik şişenin içine bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan bal koyup, çalkalayarak karıştırın. Ve elde ettiğiniz bu karışımla vücudunuzu ovun, sonra durulayın. Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Bu karışımı haftada bir defa uygulayabilirsiniz. (05 Aralık 2006)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.