Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kuzukulağı ve cildinize göre bakım

Lahananın bilinmeyen faydaları

Limonun faydaları

Makarna ile kilo verin

Maydanozun faydaları

Melissa çayı iç rahat uyu

Meme kanserini lif ve posayla önleyin

Meyve ne zaman yenir

Meyve ve sebze suyu

Mısırın faydaları ve renkli lens

Mısırın püskülü ve yaban çileği

Mide gazlarından bitkilerle kurtulun

Mide kanseri ve saçlarda dökülme

Mide şişkinliği ve bulantı

Mide ve bağırsak gazının ilacı Tarçın

Muşmula ve Selülitler

Mutfağımızdaki doktor Kekik

Mutluluk veren besinler

Nanenin faydaları

Nar, bol salata ve maskeli güzellik


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Melissa çayı iç rahat uyu

Halk arasında “oğul otu”, “limon otu”, “kovan otu”, “limon nanesi” ve “acem otu” gibi adlarla da bilinen melissa, stresten mide rahatsızlıklarına, baş ağrısından iştahsızlığa kadar birçok hastalığın tedavisinde etkili olan doğal bir ilaçtır. Özellikle yorgun ve stresli geçen bir günün ardından, içeceğiniz iki fincan (yaklaşık bir su bardağı) melissa çayı, rahat ve deliksiz bir uyku çekmenizi sağlayacaktır.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü uzmanı Dr. Oya Kaçar da, eski çağlardan beri sinirleri yatıştırıcı özellikleri olduğu bilinen “melissa”nın, hiç bir yan etkisi olmadığı için birçok ülkede stres kaynaklı uykusuzluk durumlarında, bir ilaç gibi kullanılmakta olduğunu belirtiyor.

Yatıştırıcı, temizleyici, yenileyici ve dinçleştirici etkilerinin yanısıra, melissanın antiseptik (mikrop kırıcı) özelliğinin de çok yüksek olduğunu belirten Dr. Oya Kaçar, bu harika bitkinin faydaları konusunda da şunları söylüyor: “Yapılan araştırmalar, melissanın 20. asrın hastalığı olan stres ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceğini göstermiştir. Ayrıca rahim ve sindirim sistemlerini hastalıklara karşı korur. Vücudu kuvvetlendirerek bitkinlik ve halsizlikleri giderir. Spazm çözücüdür. Ruhsal ve fiziksel sakinleştiricidir. Hazmı kolaylaştırır. Karın-mide ağrısı ve ishalin tedavisine yardımcı olur. Bağırsak gazlarını giderir. Cildi güneş ışınlarından korur.”


İlaç niyetine
Eski çağlardan beri sinirleri yatıştırıcı özellikleri olduğu bilinen ve hiç bir yan etkisi bulunmayan melissa, günümüzde birçok ülkede stres ve aşırı yorgunluktan kaynaklanan uykusuzluk durumlarında, bir ilaç gibi kullanılmaktadır. Bu harika bitki, kalp hastalıklarının tedavisinde de olumlu sonuçlar veriyor.


Kozmetikte önemi büyük
Kokulu bir bitki olan melissanın, kozmetik sanayiinde de önemli bir yeri bulunmaktadır. Özellikle, yağlı saç şampuanlarında, yıpranmış, cansız, ve güçsüz saç losyonlarında, ağız hijyen ürünlerinde, yağlı ciltler için temizleme maskelerinde, yaşlanmış ve yıpranmış ciltler için yenileyici kremlerde ve hassas cilt losyonlarında kullanılmaktadır…


Migrene; defne yaprağı, oğulotu ve fesleğen
2 su bardağı ölçüsünde kaynak suyun içine birer tatlı kaşığı hafif ezdirilmiş defne yaprağı, oğulotu ve fesleğen koyarak 15 dakika demleyin. Süzdükten sonra ılık olarak yudum yudum ve yavaş yavaş için. Şeker hastalığı olmayanlar bunu bir kaşık bal ile tatlandırabilirler. Günde 2-3 bardak içebilirsiniz. Ancak düzenli olarak en az 1 ay devam etmelisiniz. Gün içerisinde çay kahve yerine adaçayı, ıhlamur, oğulotu bitki çayları içilmesi faydalıdır. Çay, kahve ve sigarayı mümkün olduğunca az kullanmalıdır.


Ülsere; civanperçemi, kantaron ve kudret narı
3 su bardağı kaynak suya birer tatlı kaşığı ezilmiş veya toz halinde civanperçemi, meyan kökü ve kantaron otu koyarak 20 dakika demleyin. Süzdükten sonra sabah, öğlen ve akşam aç iken birer su bardağı için. Ayrıca; günde 1 defa aç iken bir kaşık ince ince doğranmış kudret narı yenilecek veya su ile içilecek. Buna da düzenli olarak 1 ay devam edilmelidir. (Şeker hastalığı olanlar Meyan kökünü kullanmamalı)

Hazımsızlığa papatya çayı
Bağırsak sancılarında, mide yanmalarında ve sürekli hazımsızlıklarda, 50 gram papatya kurusunu, 1 litre suda haşlayın. Bu çayı yemek aralarında birer çay bardağı içerseniz, kısa sürede faydasını görebilirsiniz.
(06.10.2003)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.