Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kavun, karpuz ve doğal maskeler

Kayışkıran otunu bilir misiniz?

Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Kemik erimesi erkekleri de vuruyor

Kemik erimesine kalsiyum kalkanı

Kepekli ekmek kanser düşmanı

Kestane kebap ve yüksek tansiyon

Keten tohumu şifa kaynağıdır

Kırışıklıklar ve prostat

Kırmızı biberin faydaları ve Alzheimer

Kış günlerinde gerekli şifalı bitkiler

Kış meyveleri direnci artırıyor

Kış meyvelerinin sarı sultanı Ayva

Kirazın faydaları

Kireçlenmeye dikkat

Kolestrol tehdidi

Kolestrol ve cildi soğuktan korumak

Kolestrolün ilacı ceviz

Kurtuluş kabak çekirdeğinde

Kuru fasulye, kalp ve damarların dostu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Ödemi hafife almayın

Böbrek, karaciğer, kalp hastalıkları ve hormonlardaki dengesizlikler ödeme yol açmaktadır. Bu yüzden hastaların muhakkak bir hekime başvurması ve rahatsızlığının araştırılması gerekir. Ancak bazı durumlarda ödeme yol açan herhangi bir sebep bulunamaz. Gerginlik, fazla kilo, karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu yiyeceklerle beslenilmesi ödeme yol açabilir.

Tedaviye geçilmeden önce ödeme yol açan hastalık iyice araştırılmalı ve tedavi altta yatan gerçek sebebe göre planlanmalıdır. Hastaların çoğuna tuz kısıtlaması önerilir. İdrar söktürücü ilaçlar şişlikleri azaltabilir ancak bu ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Ayrıca aşağıdaki reçeteler de tedaviye yardımcı olacaktır:

* 6 bardak suya; 1 çorba kaşığı ardıç tohumu, 1 tutam adaçayı ve 1 adet ayrık kökü konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

* 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı arpa ve 3 tutam kiraz sapı konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 4 kere, birer kahve fincanı içilir.

* 4 bardak suya; 4 tutam devetabanı yaprağı konur. Yarım saat kaynatıldıktan sonra süzülür. Altışar saat ara ile, birer kahve fincanı içilir.

* 4 bardak suya; 1 adet beyaz dut yaprağı konur. Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

* 4 bardak suya; 3 çorba kaşığı kiraz sapı ve 1 tutam mısır püskülü konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

* 4 bardak suya; 1 tutam maydanoz konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. Bu reçete sütle de hazırlanabilir.

* 4 bardak suya; 2 tane kereviz konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

* 4 bardak suya; 3 çorba kaşığı keten tohumu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. 2 saatte bir, 1 çay bardağı içilir.

* 4 bardak saf sirkeye; 2 çorba kaşığı ısırganotu tohumu, 2 çorba kaşığı dövülmüş kereviz kökü ve 2 çorba kaşığı ufalanmış huşağacı yaprağı konur. 24 saat bekletildikten sonra süzülür. 2 saatte bir, 1 çay bardağı içilir.

* 4 bardak suya; 1 çorba kaşığı nohut, 1 tane doğranmış kereviz ve 1 avuç temizlenmiş, yıkanmış maydanoz konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. 2 saatte bir, birer su bardağı içilir ve o gün yemek yenmez.

* 4 bardak suya; 3 çorba kaşığı ufalanmış papatya konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. 2 saat arayla, birer çay bardağı içilir.


Mikrop kapmayın!
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Çan, özellikle yaz aylarında tüketilen dondurmanın, mikropların üremesi için uygun ortam oluşturduğunu söyledi. Çan yaptığı açıklamada, yaz aylarında, sıcakların artmasıyla mikropların daha hızlı yayıldığını, su kaynaklarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yazın en çok tüketilen gıdalardan biri olan dondurmanın, içindeki süt ve şeker gibi maddelerden dolayı mikropların üremesi için uygun ortam olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Çan, “Açıkta satılan, hangi şartlarda üretildiği belli olmayan dondurmalar tüketilmemelidir” uyarısında bulundu.

Çöplerin yaz aylarında, çevre kirlenmesi ve mikroplar açısından tehlikeli olduğuna değinen Gamze Çan, parçalanan çöpler sineklere ve sivrisineklere yuva olacağı için, özellikle ev çöplerinin, kedi, köpek veya farelerin parçalayamayacağı şekilde atılması ve toplanması gerektiğini sözlerine ekledi. (02 Temmuz 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.