Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kavun, karpuz ve doğal maskeler

Kayışkıran otunu bilir misiniz?

Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Kemik erimesi erkekleri de vuruyor

Kemik erimesine kalsiyum kalkanı

Kepekli ekmek kanser düşmanı

Kestane kebap ve yüksek tansiyon

Keten tohumu şifa kaynağıdır

Kırışıklıklar ve prostat

Kırmızı biberin faydaları ve Alzheimer

Kış günlerinde gerekli şifalı bitkiler

Kış meyveleri direnci artırıyor

Kış meyvelerinin sarı sultanı Ayva

Kirazın faydaları

Kireçlenmeye dikkat

Kolestrol tehdidi

Kolestrol ve cildi soğuktan korumak

Kolestrolün ilacı ceviz

Kurtuluş kabak çekirdeğinde

Kuru fasulye, kalp ve damarların dostu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Ahududu kanserden koruyor

Ölümcül hastalıklar listesinin en başındaki yerini hiç kaybetmeyen kansere karşı tıp dünyası var gücüyle çalışıyor. Ancak bu berbat hastalığın tedavisinde önemli mesafeler alındığını söylemek maalesef mümkün değil. Bu sebeple kanser konusundaki çalışmalarda, öncelikle hastalığa yakalanma riskini azaltacak araştırmalara ağırlık veriliyor.

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından uzun yıllardır sürdürülen çalışmalarda da beslenmenin kanser üzerindeki etkileri araştırılıyordu. Elde edilen sonuçlara göre; günde 4-6 kez sebze ve meyve yemek, kanser hastalığına yakalanma riskini önemli derecede azaltıyor.

Ohio State Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda, özellikle siyah ahududunun yemek borusu (esophageal) kanserinin oluşumunu engellediği belirlendi. Uzmanlar, çileğin de tıpkı ahududunda olduğu gibi anti-kanserojen özellikleri olduğunu söylüyorlar.

Yemek borusu kanserine yol açan NMBA maddesini farelere enjekte eden uzmanlar, bu fareye günde 5-6 defa siyah ahududu yedirmişler. Günlük normal besinlerinin yüzde 10’u oranında siyah ahududu verilen farelerde, bir süre sonra kanser tümörlerin yüzde 39-49 arasında azaldığı tespit edilmiş. Ahududu verilmeyen farelerde ise herhangi bir değişim olmadığı gözlenmiş.

Ulusal Kanser Enstitüsü uzmanlarının araştırmalar sırasında elde ettiği bir başka gerçek de şu olmuş: Günde 4-6 kez sebze ve meyve yemek de, kanser hastalığının önlenmesinde önemli derecede etkili oluyor.


Güçlü bir bağışıklık sistemi için öneriler
İki porsiyon protein tüketin

- Bol meyve ve sebze yiyin

- Şekerli besinleri ve içecekleri azaltın

- Bol sıvı tüketin

- Ellerinizi sık sık yıkayın


Şekerden uzak durun
Bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklardan korunmada en etkili faktörlerden biridir. Özellikle savunma hücreleri tam gelişmediği için bebeklerin, okul çağındaki çocukların ve bağışıklık sistemleri zayıflayan yaşlıların enfeksiyonlara yakalanma riski daha yüksektir. Bilim adamları bu yüzden alınacak bazı tedbirlerle bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğine dikkat çekiyorlar.

Günde en az iki porsiyon protein içeren gıda tüketilmesi ve bol meyve-sebze yenilmesi bağışıklığın güçlendirilmesinde etkili rol oynuyor. Uzmanlara göre tüketilen şeker miktarının da sınırlandırılması gerekiyor. Araştırmalar şekerin akyuvarların bakterileri yutma ve yok etme yeteneğini azalttığını gösteriyor. 100 gram şeker içeren bir içeceğin iki saat içinde bağışıklık fonksiyonlarını yarı yarıya düşürdüğü, bunun da en az 5 saat sürdüğü belirtiliyor.

Açık havada egzersiz yapmak da son derece yararlı. Ateşi yükselen kişilerin ise bol su içmeleri öneriliyor. Enfeksiyonlara sebep olan mikroplardan korunmak için de ellerin sık sık yıkanması büyük önem taşıyor. (13 Ağustos 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.