Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kavun, karpuz ve doğal maskeler

Kayışkıran otunu bilir misiniz?

Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Kemik erimesi erkekleri de vuruyor

Kemik erimesine kalsiyum kalkanı

Kepekli ekmek kanser düşmanı

Kestane kebap ve yüksek tansiyon

Keten tohumu şifa kaynağıdır

Kırışıklıklar ve prostat

Kırmızı biberin faydaları ve Alzheimer

Kış günlerinde gerekli şifalı bitkiler

Kış meyveleri direnci artırıyor

Kış meyvelerinin sarı sultanı Ayva

Kirazın faydaları

Kireçlenmeye dikkat

Kolestrol tehdidi

Kolestrol ve cildi soğuktan korumak

Kolestrolün ilacı ceviz

Kurtuluş kabak çekirdeğinde

Kuru fasulye, kalp ve damarların dostu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kolestrol tehdidi

Kalbimizin baş düşmanlarından birinin kolestrol olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Damar cidarlarında birikerek daralmalara sebep olan kolestrol, kalp kaslarına yeterli kan gitmesine mani oluyor. Sonuç olarak kalbe daha az oksijen gidiyor, bu da krizlere yol açıyor.

Ancak, kolestrol konusunda uzmanların fikir birliğine vardıkları en önemli tespit şu:
Kanda kolestrol oranının artması beslenme alışkanlıklarımızla doğru orantılıdır. Bunun için bazı yiyeceklerden vazgeçmek ve bazılarına da ağırlık vermek, bu sinsi rahatsızlığın getirdiği risklerden kurtulmamıza yardımcı olmaktadır. Örnek vermek gerekirse; tereyağı, krema, pasta, kızartmalar, sakatat, tavuk ve balık derisi, koyun ve kuzu eti, salam, sucuk ve sosis, uzak durmamız gereken yiyeceklerden bazıları. Kolestrol açısından beslenmemizde ağırlık vermemiz gereken yiyeceklerden bazıları da şunlar: Badem, ceviz, fındık (azar azar), haşlama ve ızgara dana eti, sebze ve meyveler, yağsız beyaz peynir ve süt, zeytinyağı, mercimek, tavuk ve balık...

Bilim adamları, özellikle badem ve balın kandaki kötü kolestrol oranını düşürerek, kalbi koruduğunu belirtiyorlar.

Amerikan Kalp Kuruluşu’nun yayın organı “Circulation” dergisinde yayınlanan habere göre; Kanadalı bilim adamları, her gün düzenli olarak tüketilen bademin, kolestrolü düşürerek kalbi koruduğunu söylediler.
Yapılan araştırmada, kolestrol değerleri yüksek 27 erkek ve kadına düzenli olarak badem yedirildi. Bir ay boyunca günde iki avuç dolusu badem yiyen kişilerin kanındaki kötü kolestrol oranının yüzde 10 düştüğü tespit edildi. Bir avuç dolusu badem yiyen kişilerin kanındaki kötü kolestrol oranı ise yüzde 5 oranında düştü.

Balla gelen şifa
Bu arada, kolestrolünü düşük tutmak isteyenlere bol bol sebze ve meyve yemelerini tavsiye eden uzmanlar, meyve ve sebze yeme alışkanlığı olmayanların aynı amaçla bal yiyerek kolestrollerini düşürebileceklerini belirttiler.

Tavşanlar üzerinde yürütülen bir araştırmada balın, damarların sertleşmesine yol açarak kalp hastalığı meydana getiren “Atherosclerosis” hastalığının tedavisinde etkili olduğu tespit edildi.

Bu arada elma, muz, portakal ve çilekte olduğu gibi balda da bol miktarda anti-kanserojen madde bulunduğuna dikkati çeken araştırmacılar, koyu renkli balda bu maddenin daha fazla olduğunu ifade ettiler. Yaşları 18-68 arasında değişen 25 erkek üzerinde yapılan araştırmada, balın kandaki anti-kanserojen madde oranını artırdığı gözlendi.

Illinois Üniversitesi’nde süren başka bir araştırmada ise balın, ağızda dişlerin çürümesine yol açan patojenik bakteri “streptococcus mutans”a karşı önleyici etkisi gözlendi. (27 Ağustos 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.