Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Hepatit B hakkında merak ettikleriniz

İdrar yolu enfeksiyonu

İlk adım ayakkabısı

İlk adımlar

İlk tebessüm ilk gülücükler

İlk yardım

İlkler çok önemlidir

İnek sütünün sakıncaları

İnmemiş testis nedir

İshalli çocuğun beslenmesi

İştahla ilgili birkaç öneri

İştahsız çocuk karşısında ne yapılabilir

Kaka kaçırma bir problemdir

Kan uyuşmazlığı nedir

Kansızlık

Kansızlıktan korunma

Kekemelik

Kış aylarında bebeklerin giyimi

Kış aylarında giyim

Kış aylarında kıyafet seçimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kış aylarında kıyafet seçimi

Soğuk ve ıslanmış ayaklar sadece çocuğu rahatsız etmekle kalmaz, özellikle karda yürüyen ve oynayan çocuklar için kolaylıkla donma tehlikesi de olabilir. Bu yüzden ayakkabı ve çorap seçimine özellikle dikkat edin. Su geçirmeyen, dikişsiz ve ayağa tam oturan ayakkabıları, yalıtkan botları seçin. Ayrıca çocuğun ayağını botun içinde rahatsız edecek şekilde çok ağır ve kalın çoraplardan kaçının. Daha ince belki iki tane olarak giydirebileceğiniz pamuklu, terletmeyen çorapları tercih edin.

Ayakla ayakkabı arasında boşluk kalmaması korumayı da azaltacağından ya da gereğinden fazla geniş ayakkabı da çorabın kayarak toplanmasına neden olacağından ayakkabı seçimi önemlidir. Özellikle bebekler için eller soğuk havada donmaya en açık alanların başında gelir. Bu yüzden tek parmaklı veya normal bir eldiven, hatta kaybolmalara karşı birkaç çift eldiven çocuğunuzun kışlık gardırobunda mutlaka yer almalı. Daha büyük çocuklar için su geçirmeyen, yalıtkan eldivenler tercih edilmelidir.

Bütün giysiler içinde palto kadar, çocuğun özgürlüğünü ve hareketini sınırlayan başka bir giysi yoktur herhalde. Bu yüzden çocuklar palto giymemek için direnir, fırsat buldukları ilk anda da çıkarıverirler bu giysiyi. Ama palto da kışın giyilmesi zorunlu olan bir giysidir. Bu yüzden çocuğunuzla inatlaşmadan, neden palto giyilmesi konusunda onu ikna ederek ve seçimini kendi yaptığı paltolar alarak bu problemi çözmeye çalışmalısınız. Çok dar, ağır, kaşındıran, hareketi engelleyen paltolar almayın. Hafif ve yalıtımlı malzemeden yapılmış olanları tercih edin.

Siz ne kadar dikkatli giydirirseniz giydirin, çocuğunuz bunları üzerinde aynı titizlikle tutmayacaktır. Özellikle hareketi seven, oyuna düşkün çocuklar giyimleri konusunda daha rahat davranırlar. Fazla terlemek de en az üşümek kadar çocuğa rahatsızlık verebilir ve bazı cilt problemlerinin ortaya çıkmasına da neden olabilir. Bu yüzden çocuğunuzun ellerini, boynunu sık sık kontrol edin. Soğuksa ısıtın. Islak ve sıcaksa bir kat giysisini çıkarın. (16 Aralık 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.