Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


İlaç gibi sebze Brokoli

İncir, enerji ve sağlık kaynağı

İshal ve yağlı saç bakımı

İşte kalbin dostları

Kabak ve evimizdeki kozmetikler

Kabızlık, sağlıklı cilt ve pırasa

Kadınlara özel beslenme

Kalbin düşmanı kolestrol

Kalbiniz ve hazmı kolaylaştırıcı formüller

Kanser savaşçısı Vitaminler

Kanser ve turunçgiller

Kanserden korunma rehberi

Kansere karşı domates

Kansere kırmızı darbe!

Kansere turp, kırışıklığa melisa

Kanserin düşmanı, kalbinizin dostu

Kanserle savaşan yiyecekler

Karabaş otu kansere dur diyor

Karaciğer ve böbreklerin dostu

Karpuz zayıflatıyor mu şişmanlatıyor mu?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Sağlık ve vitamin topu greyfurt

Greyfurt kalın kabuğu sayesinde buzdolabında veya balkonda uzun zaman tazeliğini koruyabilen bir meyvedir. Bazı greyfurt türlerinin üzerinde bulunan pembe lekeler meyvenin olgunlaşmış olduğunun değil ama, çok sulu olduğunun işaretidir.

Greyfurtun en çok bilinen üç cinsi var; sarı, pembe ve kanlı greyfurt. Her türün lezzeti diğerinden biraz farklıdır. Sarı greyfurtun büyüklüğü genelde bir portakalın iki katına eşit. Meyvenin etli kısmı sert ve suludur. Tüm greyfurtlar içinde en az şeker içereni ve biraz acımsı olanı bu cinstir. Asitli ve ekşiye kaçan bir lezzete sahiptir.

Pembe greyfurtun ise kokulu ve şekerli bir tadı vardır. Tadında acılık yoktur. Meyvenin etli kısmı turuncu veya pembeye yakındır. Sert ve bol suludur.

Kanlı greyfurtun özellikleri de pembe olanınkiyle hemen hemen aynıdır. Görüntü farkının dışında tadı biraz daha şekerlidir.

Zayıflatıcı, mikrop öldürücü, kabızlık giderici, sindirimi kolaylaştırıcı, kan temizleyici ve idrar sökücü gibi özellikleri olan greyfurtu, kış aylarında mümkün olduğu kadar çok tüketmeliyiz. Portakaldan daha az şeker, daha fazla C vitamini içeren greyfurtun saydığımız bu özelliklerinin yanı sıra yorgunluk ve stres durumlarında organizmayı uyarıcı ve canlandırıcı etkisi de var.

Her derde deva
Ayrıca, safra ifrazatını artırarak karaciğerin normal çalışmasını sağlar. İştah açar. Vücutta biriken suyun ve zehirli maddelerin dışarı atılmasını da sağlar. Bedenî ve zihnî yorgunluğu giderir. Felç ve kanamaları önler. Akciğer ve göğüs hastalıklarında son derece faydalıdır. Greyfurtta, c vitamininin yanı sıra A, B ve PP vitaminleri de bulunmaktadır.

Bol miktarda fosfor, kalsiyum magnezyum, sodyum ve klor içeren greyfurtun, bu sebeple hem yaşlılar hem de gelişme çağındaki çocuklar tarafından düzenli olarak tüketilmesinde büyük yarar vardır. (24 Aralık 2002)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.