Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Bebeğin ilk banyosu

Bebeğinizi mutlu etmenin yolları

Bebeğinizin ilk 2 yılı

Bebeğinizin uyku düzeni

Bebek bakımı hakkında her şey

Bebek beslenmesi ve organik tarım

Bebekle uyumak

Bebeklerde ağlama

Bebeklerde işitme kaybı belirtileri

Bebeklerde kolik tedavisi

Bebeklerde tiroit taraması mutlaka yapılmalıdır

Bebeklerde uyku düzeni

Besin zehirlenmesi nedir

Beslenme prensipleri

Biberon çürüğü nedir ve nasıl ortaya çıkar

Biberon mamasında olması gereken özellikler

Boğmaca

Bronşiolit nedir

Çizgi filmlere dikkat

Çocuğum yemek yemiyor


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Ayakkabı seçimi

Seçilen ayakkabı bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı ve bazı kriterler göz önüne alınarak ayakkabı alınmalıdır.

Ayakkabının bilek kısmı ne kadar yüksek olursa, emniyeti ve ayağından çıkmaması garantiye alınmış olur. Topuk alçak olmalı, bebeğin ayağına tam oturmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabının derisi yumuşak olmalı, şekli ayak ve parmakların şekline uyum sağlamalıdır. Parmakların uç kısmıyla ayakkabının ön kısmı arasında yaklaşık 1 santim boşluk olmalı ancak ayakkabı geniş olmamalıdır. Ayağın ayakkabı içinde öne arkaya hareketine izin vermemeli ve ayak bağlanmış bir ayakkabıdan çıkmamalıdır. Ayak anotomisine uygun olmayan ayakkabılar çeşitli ayak deformasyonuna yol açabilir.

Bebeğinize gün içersinde yüzde yüz pamuklu ya da yün çoraplar giydirebilirsiniz. Fazla yürümemesi kaydıyla, otururken ya da mama yerken çorap giydirip onun minik ayaklarını rahatlatabilirsiniz. Bebeğiniz büyüdükçe bağımsız olmak, kendi giyip çıkartacağı ayakkabılar almanızı ister. Fakat bu tür bağcıksız ayakkabılar ayağının dönmesine ve omurga problemlerine neden olabilir. Bebek yürümeyi başardığında kasları iyice gelişir, bileğine engeller koymanıza gerek kalmaz. Rahat, yüksek olmayan, burnu rahat bir ayakkabı alınabilir.

Yüksek, bilek kısmı dize kadar uzayan ayakkabılar kesinlikle tavsiye edilmez.

Küçük bebeklerin ayaklarında genellikle düztaban görünümü vardır. Ancak bebeklik dönemindeki düztabanlık, ayağın iç yanındaki yağ dokusunun o dönemde fazla olmasından kaynaklanır ve yanıltıcı bir görünümdür. Yüzde 70-80’inin ayakları normale döner. Üç yaş civarında da bu görünüm kaybolur. Eğer doktor tarafından gerekli görülürse eklentili ayakkabı kullanılabilir. Sadece ortopedistin gerekli gördüğü çocuklar ortopedik ayakkabı giyebilir. Bebeklerin ayaklarının hızla büyümesi nedeniyle ayakkabısının belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. (02 Ocak 2004)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.