Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Bugün elma yediniz mi?

Bulgurun faydaları ve yoğurt maskesi

Çatal-kaşıkla intihar etmeyin

Çay, kahve içme zamanı-Saç ve cilt bakımı

Çilek ve maya maskesi

Çinko eksikliği ve şalgam suyu

Çiriş otu, kolestrol ve hipertansiyon

Çocuklarda (tuz) uyarısı

Çocuklarda astım ve kayısı

Dağ meyveleri ve cilt problemleri

Damar sertliğine karşı çay

Doğru beslen başarılı ol

Doğru beslen kanseri yen

Doğru beslenerek tedavi olun

Doğru beslenin mideniz yanmasın

Domatesin bilinmeyen faydaları

Dökülen saçlar ve fazla vitaminin zararı

Elma evinizin doktorudur

Elma ile astım krizlerine son

Elma ve kuru cilt bakımı


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Çay, kahve içme zamanı-Saç ve cilt bakımı

* Yemeğin hemen ardından içilen çay ve kahve, vücutta demir emilimini azaltıp kansızlığa yol açabiliyor

Ramazan ayında “sindirimi kolaylaştırsın diye” iftar yemeğinin hemen ardından çay ve kahveye sarılanlar dikkat!.. Vücutta demir emilimini azalttığı için çay ve kahvenin yemeklerden en az 1 saat sonra içilmesi gerekiyor. Uzmanlar, “Yemeklerden sonra, vücudun besinlerdeki demirin emilimini tamamlaması için süre tanımak gerekir. Bu da en az bir saattir. Bu arada içilecek fazla miktarda çay ve kahve, demir emilimini azaltacaktır” diyor.


Oruç kolestrolü düşürüyor
Uzmanların çay-kahve uyarısından sonra biraz da orucun insan vücuduna sağladığı faydalardan söz etmek istiyoruz. Yurt dışında yapılan araştırmalarda, oruç tutan kalp hastalarında zararlı kolestrolün azaldığı, faydalı kolestrol denilen HDL-C’nin ise yüzde 30 oranında arttığı tespit edildi. Prof. Dr. Yusuf Uzun, orucun vücut kondisyonunu düşürmediğini ve gereksiz atıştırmayı terk eden insanların, ramazandan sonra da bu alışkanlıkları sayesinde sağlıklı bir bünyeye kavuşabildiğini söylüyor.


Sahurda bol su için
Harran Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Hayoğlu ise özellikle protein ve vitamin yönünden zengin gıdalar ile bol su tüketilmesini, iftar saatlerinde aşırı yağlı gıdalardan kaçınılmasını ve yemeğe çorbayla başlanmasını tavsiye ediyor.


Saç ve Cilt bakımı

Zeytinyağı ve balla doğal ışıltı

Yarım çay fincanı zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve birkaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derinize ovarak ve tarayarak yedirin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, özellikle koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.


Yorulmuş yüzleri dinlendiren maske
Püre haline getirilmiş yarım muz ile çeyrek fincan elma suyunu karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine üç damla nane yağı ilave edin. Karışımı yüzünüze sürülebilecek kıvama getirebilmek için içerisine bir miktar patates nişastası ekleyin. Bütün malzemeleri koyduktan sonra iyice karıştırdığınız maskeyi yüzünüze sürüp en az on dakika bekleyin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizin canlanarak günün yorgunluğunu ve uykusuz görünümünüzü sildiğini fark edeceksiniz.


Sigarayla kahve fünye gibi
Tiryakilerin muhteşem ikilisi kahve ve sigara aslında birbirinin fünyesi. Kahvenin yanında içilen sigara, kalbe daha fazla zarar veriyor. Atina Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre; kahveyle beraber içilen sigara kalp damarlarında sertleşme riskini artırmakla kalmayıp kan akışını da olumsuz etkiliyor.


Kalp için elma suyu
Elma ve elma suyunun sağlıklı beslenmede önemli rolü saymakla bitmiyor; bunlardan biri de kalp sağlığına olan katkısı. Çünkü; elma, kötü kolestrol olarak bilinen LDL’nin oksidasyonunu engelleyerek damarlara zarar vermesini önlüyor. Elma suyu aynı zamanda antioksidan etkisi en fazla olan meyve sularından biridir. Kötü kolestrolün oksidasyonunu önlemenin yanı sıra, vücudunuzu ultraviyole ışınları, yanıklar ve sigara gibi birçok çevresel faktörün oluşturduğu zararlardan da arındırıyor.


Lahana prostat kanserini engelliyor
Brokoli ve lahananın, prostat kanseri tehlikesini yarı yarıya azalttığını biliyor muydunuz? Evet... Salatasını ve yemeğini büyük bir zevkle yediğimiz bu iki sebze aynı zamanda harika bir şifa kaynağıdır. ABD’nin Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmada, turpgiller ailesine mensup brokoli, lahana, karnabahar, brüksellahanası gibi sebze türlerini tüketenlerde prostat kanseri riskinin yüzde 48 azaldığı ortaya çıktı. Tıp dünyasının açıklamaları böyle... Bizim size tavsiyemiz de bol bol sebze yemeniz.. (16 Eylül 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.