Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kavun, karpuz ve doğal maskeler

Kayışkıran otunu bilir misiniz?

Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Kemik erimesi erkekleri de vuruyor

Kemik erimesine kalsiyum kalkanı

Kepekli ekmek kanser düşmanı

Kestane kebap ve yüksek tansiyon

Keten tohumu şifa kaynağıdır

Kırışıklıklar ve prostat

Kırmızı biberin faydaları ve Alzheimer

Kış günlerinde gerekli şifalı bitkiler

Kış meyveleri direnci artırıyor

Kış meyvelerinin sarı sultanı Ayva

Kirazın faydaları

Kireçlenmeye dikkat

Kolestrol tehdidi

Kolestrol ve cildi soğuktan korumak

Kolestrolün ilacı ceviz

Kurtuluş kabak çekirdeğinde

Kuru fasulye, kalp ve damarların dostu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Okul hastalıkları için şifa reçeteleri

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, anjin, faranjit ve larenjit gibi “okul hastalıkları” da yayılmaya başladı. Bunun sebebi; kalabalık ve kapalı ortamlarda birlikte yaşayan çocukların hastalığı biribirlerine bulaştırmaları ve çok değişken hava şartları sebebiyle vücut dirençlerinin düşmesidir. Ayrıca okulda geçen sürelerde, terleme ve soğuk su içme gibi hastalığa zemin hazırlayan olumsuz gelişmeler konusunda anne-baba kontrolü imkansızlaşmaktadır.


Uzun süre ilaç kullanılmaz
Nezleden kurtulmak veya verdiği sıkıntıları azaltmak için önerilen ilaç, damla veya spreyler 2-3 günden fazla kullanılmamalıdır. Bunların tedavi edici özelliği de yoktur. Antibiyotik ve ateş düşürücü ilaçlar da hemen kullanılmamalıdır. Orta kulak iltihabı, sinüzit ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi daha ağır hastalıklarda antibiyotiğe başvurulmalı ve tedavi en az 5-10 gün sürmelidir.

Ancak okullarda sık sık tekrarlayan ve adeta salgına dönüşen bu tür rahatsızlıklarda, çok sık aralıklarla antibiyotik kullanmak da doğru değil. Bu sebeple şifalı bitkilerle hazırlanmış formüllerden istifade ederek bu rahatsızlıkları önlemeye çalışmanın çeşitli yararları var. Hemen hemen hiçbir yan tesirlerinin olmayışı ve hastalıkları önleyici özellikler taşıması bu formüllerin önemini daha da artırıyor.


İşte bu formüllerden bazıları...
- 2 baş kuru soğan ve 3 diş sarımsağı, ince ince kıyın. Üzerine 2 su bardağı çiğ süt koyup, 15 dakika kaynatın. Yarım saat bekledikten sonra süzün. Suyuna; 1 çorba kaşığı süzme bal ilâve edin. Saat başı, birer çorba kaşığı için. Çok etkili bir terkiptir. Müzminleşmemiş nezleyi en kısa zamanda geçirir.

- 1 su bardağı dolusu rendelenmiş kuru soğan, 1 çay bardağı süzme bal ve 2 su bardağı üzüm suyunu karıştırın Temiz bir kavanoza doldurduktan sonra ağzını kapatıp, 15 gün bekletin. Günde 3 kere, birer tatlı kaşığı için.

- 1 su bardağı şalgam suyuna; 2 tatlı kaşığı süzme bal konur. Kaynatıldıktan sonra, sıcak sıcak içilir. Çok etkili bir terkiptir.

- 4 bardak suya; 1 limon (kabukları ile) 2 çorba kaşığı kuru nane ve 2 çorba kaşığı adaçayı konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Suyuna, 1 çorba kaşığı süzme bal ilâve edilir. Günde 3 kere, birer su bardağı içilir.

- 4 bardak suya; 3 tutam okaliptüs yaprağı koyun. Kaynarken çıkan buharı teneffüs edin. Ilınınca süzüp serin bir yerde saklayın ve günde 3 kere, birer çorba kaşığı içilir.

- 10 bardak suya; 4 çorba kaşığı papatya çiçeği, 2 tane ince ince doğranmış küçük kereviz, 4 çorba kaşığı dövülmüş dereotu tohumu ve 5 tane kuru incir konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.


Mürdüm eriği kolesterolü düşürüyor
Mürdüm eriği, aslında ilkbahar meyvesi olan eriğin bir cinsidir. Genellikle ağustos ve eylül aylarında olgunlaşarak ekim ayı sonuna kadar tüketilebilen mürdüm eriği kolesterol için birebirdir. Bol lifli yapısıyla damarlarda zararlı kolesterollere yapışarak vücuttan dışarı atılmasını sağlar.

Bol miktarda B vitamini içeren mürdüm eriğinin diğer faydalarından bazıları ise şunlardır:

- İdrar söktürücü ve terleticidir.

- Kalp ve böbrek hastalıklarına, karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.

- Romatizma, mafsal kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır.
- Kansızlığı giderir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır.


Pırasa ile cildinize tazelik ve parlaklık
Manav tezgahlarında boy göstermeye başlayan pırasa cilt için son derece faydalı bir sebzedir. İki tane pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyın. Bir bardak sütle birlikte on dakika pişirin. Lapa haline gelen pırasaları ılık halde temiz cildinize sürün. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi gül suyu ile temizleyin. Kısa sürede cildinizin parlak ve canlı bir görüntüye kavuştuğunu farkedeceksiniz.


Gergin bir cilt için ballı-yumurtalı maske
Bir fincanda birer çorba kaşığı un ve balı iyice karıştırın, üzerine çırpılmış yumurta akı ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı yüz ve boynunuza sürün. 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla maskeyi çıkarın. Hazırlamış olduğunuz bu maske A ve B vitaminleri içerir, cildi gerici bir maskedir.


Cildinizi sütlü-ballı maske ile canlandırın
Yorgun ciltleri anında canlandırma özelliğine sahip olan bu maskeyi kolayca hazırlayabilirsiniz. Biraz ılık sütü, 3 yemek kaşığı un ve bir yemek kaşığı balla karıştırın. Ilık karışımı cildinize sürüp, 10 dakika bekletin. Maske A, B ve E vitamini içerdiği için cildi kısa sürede canlandıracak. (07 Ekim 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.