Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Sağlıklı yenidoğanlarda sarılık

Sarılığın tipleri nelerdir

Sarılık nasıl tedavi edilir

Ses kısıklığı nedir

Sıcaklar ve yemek yememe

Sıcaklara dikkat

Sıcaklarla ilgili pratik öneriler

Suçiçeği ve korunma

Sünnet hakkında her şey

Sütünüz yetiyor mu?

Televizyon faydalı mı zararlı mı?

Tetanostan korkun

Tuvalet eğitimi

Uçak yolculuğu hakkında

Uçakla ilgili pratik bilgiler

Uykusuz geceler

Yabancı cisim şüphesinde ilk yardım

Yabancı cisimlere dikkat

Yemek savaşlarına son -1 ,2-

Yemek yeme eğitimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kış aylarında bebeklerin giyimi

Bebeklerde deri altı yağ tabakası henüz tam oluşmadığından vücut sıcaklıklarını tam dengeleyemezler. Kısa süreli de olsa soğukta kaldıklarında vücut sıcaklıkları hızlıca düşer. Düşük doğum ağırlıklı doğan bebeklerde durum daha da önemlidir. Bu yüzden onların vücut ısılarını sık sık kontrol etmek gerekir. Genel olarak yetişkinlerin giyiminin bir kat fazlası olarak belirtilen bebek giyiminde gerekirse bir battaniye de kullanılabilir.

Bebeğin vücut ısısının yeterli olup olmadığından emin olmak için en iyi yöntem ateşini ölçmektir. 35 derecenin altında ise problem var demektir. Hemen sıcak bir ortamda destekleyerek ısıtmalısınız. Odanın sıcaklığını artırmak, giyimini kalınlaştırmak veya sizin teninizin sıcaklığını hissetmesini sağlamak yapılabilecekler arasındadır.

Bebeğinizi arabasıyla dolaştırırken, arabanın içine koruyucu ve soğuğu önleyici bir örtü, battaniye serebilirsiniz. Ayrıca bebeğin üstüne de bir battaniye gerekir. Yağmurlu ve rüzgârlı havada arabanın koruyucu kılıfını kullanın. Bebeğin arabada uzun süre uyumasına izin vermeyin. Ayrıca çok nemli havalarda bebeğinizle çok fazla dışarıda kalmayın. Çünkü havadaki sayısız su damlacığı bebeğinizin giysilerini nemlendirebilir. Bu da bebeğin üşümesine yol açar. Ayrıca şiddetli rüzgâr bebeğin çok çabuk üşümesine yol açar. Çocuğun yüzünde soğuktan kaynaklanan çatlaklar, kızarıklıklar oluşabilir.

Soğuk yanığı ve döküntü kış aylarında bebek ve çocuklarda sıkça görülür. Pullanma, çatlama, kızarma, kaşıntı en belirgin bulgulardır. Bunları en aza indirmek için, mümkün olduğunca soğukta kalmayın ve soğukta kalmak zorundaysanız koruyucu ürünler kullanın. (23 Aralık 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.