Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Sağlıklı yenidoğanlarda sarılık

Sarılığın tipleri nelerdir

Sarılık nasıl tedavi edilir

Ses kısıklığı nedir

Sıcaklar ve yemek yememe

Sıcaklara dikkat

Sıcaklarla ilgili pratik öneriler

Suçiçeği ve korunma

Sünnet hakkında her şey

Sütünüz yetiyor mu?

Televizyon faydalı mı zararlı mı?

Tetanostan korkun

Tuvalet eğitimi

Uçak yolculuğu hakkında

Uçakla ilgili pratik bilgiler

Uykusuz geceler

Yabancı cisim şüphesinde ilk yardım

Yabancı cisimlere dikkat

Yemek savaşlarına son -1 ,2-

Yemek yeme eğitimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Flor uygulamaları

Günümüzde tıp bilimlerinde koruyucu hekimlik önem kazanmıştır. Diş hekimliğinde de koruyucu hekimlik denilince akla dişlerin çürümesini önlemek gelir. Dişleri çürüğe karşı dirençli bir hale getirmek için florun topikal olarak zaman zaman uygulanması gerekmektedir.

Flor dişlerin çürümesini önleyen, dişlerin yapısını kuvvetlendiren bir elementtir. Flor diş macunlarının içinde bulunduğu gibi bazı besin maddelerinde ve sularda da bulunur. Fakat çocuklar çoğu zaman dişlerini fırçalamayı ihmal ettikleri ve içtiğimiz sularda flor elementi genellikle istenilen düzeyde olmadığı için dişlerinin çürüğe karşı direnç kazanabilmeleri için gereken yeterli floru almamış olurlar. Bu durumu bertaraf edebilmek için çeşitli diş kliniklerinde topikal flor uygulamaları yapılmaktadır.

Topikal flor tatbiki sadece diş hekimleri tarafından uygulanılabilen bir korunma yöntemidir. Topikal flor uygulaması özellikle dişleri çürümeye meyilli çocuklarda uygulanır. Bu sayede yeterli miktarda flor dişler üzerinde depolanır ve dişlerin yapısı güçlendirilerek çürüğe karşı dirençli hale gelinmiş olur. Topikal flor uygulaması gerekli durumlarda belli aralıklarla yapılırsa daha da etkili olmaktadır.


Flor damla veya tablet olarak da alınamaz mı?
Eczanelerde çok çeşitli flor içeren tablet veya damlalar olmakla beraber bunların sistemik olarak kullanılmaları pek uygun değildir. Ağızdan damla veya tablet olarak uzun süre kullanılan flor elementinin vücuda birikim yapabileceği, dişlerde sarı kahverengi lekelenmelere sebep olabileceğini biliyoruz. İstenmeyen etkilerinden dolayı flor sadece hekim kontrolünde ve belli sürelerle kullanılabilir. Bunun dışında kontrolsüz ve uzun süre kullanımı yan etkilerinden dolayı sakıncalıdır.

Çocuklarınızı en geç 3 yaşından itibaren mümkün olabilirse 6 ayda bir düzenli diş hekimi takibine getirmenizin çok faydalı olacağına inanıyor ve tavsiye ediyorum. Takip edilmekte olduğunuz çocuk hekiminiz gerekli görürse size uygun doz ve sürede flor içeren ilaçlardan önerecektir.
Lütfen çocuk hekiminiz veya diş hekiminizin bilgisi haricinde flor kullanmayınız.
(02 Eylül 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.